VARFÖR ÄR DET SÅ VIKTIGT ATT HA EN BRA HUDVÅRDSRUTIN?

Det är en fråga som många ställer sig då och då. Det är lätt hänt att glömma bort att tvätta ansiktet och vissa väljer helt enkelt att inte göra det, varken på morgonen eller kvällen. Många tycker att det tar för lång tid eller att det inte gör så mycket om man hoppar över det ibland. Men då begår man ett misstag.
För det är just precis det här som ofta leder till tilltäppta porer, kvisslor, orenheter och i värsta fall acneutbrott och förstorade porer. Att ha en bra rengöringsrutin är a och o för att hålla huden frisk och behålla dess lyster, elasticitet och klarhet.

Vi blir dagligen utsatta för sådant som inte är bra för huden och som orsakar orenheter, som till exempel solljus, föroreningar, smink och döda hudceller. För att förhindra för tidiga ålderstecken är det nödvändigt att vårda huden – både morgon och kväll. När vi sover gör sig kroppen av med slaggprodukter, som vi bland annat svettas ut. Dessutom vilar vi huvudet på kudden där det kan finnas sminkrester, bakterier och kvalster. Om vi sedan lägger smink ovanpå allt detta på morgonen förvärrar vi situationen och tätar till porerna ännu mer. Lösningen är att använda en bra ansiktstvätt – det är grunden till en bra hudvårdsrutin. 

Ta hänsyn till hur din hud mår
Har du upplevt att din hud är extra torr i T-zonen ibland, eller att kinderna är blanka och oljiga? Det är typiska tecken på att huden blivit utsatt för föroreningar i miljön. Det är också vanligt att huden uppvisar sådana tecken i samband med årstidsväxlingar. Därför är det viktigt att du anpassar hudvården efter hur din hud mår och inte bara väljer samma gamla produkt. Om huden är torr bör du välja produkter som återfuktar den, och om den är oljig kan du behöva en produkt som tar bort överflödigt fett på hudytan. Med tanke på att hudpartierna i ansiktets olika delar kan ha olika behov är det inte så underligt att multimasking har blivit populärt. Multimasking innebär att man behandlar flera områden i ansiktet samtidigt. Man kan till exempel återfukta pannan, torka ut pormaskar på näsan och samtidigt exfoliera hakan för att få bort överflödig hud och fett.